Lensway

tirsdag 19. juli 2011

Hvordan fungerer egentlig kontaktlinser?

Kontaktlinser hviler på hornhinnen din på toppen av en konstant tilførsel av tårer. Linsene er holdt på plass ved hjelp av press fra øyelokkene. Når du blunker får trykket fra øyelokkene linsene til å flytte seg, og glir over hornhinnen. Dette gjør at tårene under forsiktig skyller ut avfall som kan ha samlet seg i øyet.

Dette er bare hvordan linsene forblir på øyet og er i stand til å tilby en måte å korrigere synet. Måten synet er korrigert på, er en helt annen historie.

Kontaktlinser er forskrevet til et bredt spekter av personer som har problemer med synet forbundet med astigmatisme, nærsynthet, langsynthet, og presbyopi. Individene som lider av disse forholdene kan ikke ha riktig fokus i lys. Når netthinnen ikke fungere ordentlig og / eller ikke har riktig fokus i lyset, så er resultatet ufullkommenhet og uskarpt syn.

Kontaktlinser er gjort ulikt avhengig av øyelidelse de prøver å korrigere. For eksempel, hvis du lider av astigmatisme, vil optikeren din måle hornhinnen slik at en linse kan gjøres opp for å passe øyet. Linsen vil gjøre slik at direkte lys stråler til ett sted på hornhinnen, som igjen korrigerer din visjon.

De som lider av Myopi, også kjent som nærsynthet, vil bruke linser som er tynnere i midten og tykkere på kantene. Dette designet gjør at lyset skal behandles korrekt av netthinnen.

Langsynthet er bare en motsatt kontaktlinse, men med samme sluttresultatet. De lar netthinnen behandle lyset riktig også, noe som resulterer i korrigert visjon for brukeren.

All kontaktlinser bruker grunnleggende teknologi for å korrigere visjon for brukeren. De omdirigerer lyset på netthinnen, så den er behandlet riktig. Den eneste forskjellen er at linsene er gjort annerledes for å behandle forskjellige øyeproblemer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar