Lensway

fredag 22. juli 2011

Strategier for å forebygge tørre øyne ved bruk av linser


Har du opplevd tørre øyne ved bruk av kontaktlinser? I så fall er du ikke alene, og du kan ved enkle steg eliminere problemet. Vi forteller deg hvordan.

Hvorfor får man tørre øyne?

Som regel er det kontaktlinser som er problemet for folk med tørre øyne. Har du brukt kontaktlinsene for lenge, så er det stor fare for at linsens væske gradvis vil tørke ut, og kontaktlinsen vil derette “suge ut” væske fra øynene dine – noe som skaper ubehageligheter.

Det er primært endagslinser som forårsaker tørre øyne når de blir brukt for lenge.

Hvordan vet du at du har tørre øyne?
Som regel finner du ut av det ved å oppdage irritasjoner på øynene som:
- Røde øyne.
- Hyppig blunking.
- Et uklart syn, dog er dette den siste opplevelsen du har mtp tørre øyne, og du vil mest sannsynlig både bli rød og blunke mye før du oppdager en slik irritasjon.

Hvordan kan du forebygge tørre øyne?

Det er ikke så veldig vanskelig å forebygge tørre øyne. Som regel går det rett og slett på det å bytte kontaktlinser fra de du har nå til noen som er litt mer milde mot øynene i denne konteksten.

Men det finnes også andre ting du kan gjrøe for å motvirke problemet;
- Aldri bruk kontaktlinsene lengre enn det som blir anbefalt av enten optiker eller det som står på pakken.
- Kjøp også øyedråper som spesialiserer seg på folk med dette problemet. Du finner nok av dem på diverse nettsider som selger kontaktlinser.
- Legg kontaktlinsene i linsevæske når du skal prøve et par timer uten. Det å kjøpe inn briller som du kan bruke i mellomtiden hjelper deg utrolig mye.

Sliter du med tørre øyne anbefaler vi linser fra Lensit og Lensway

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar